Günlük yaşantıdaki hızlı değişimler doğrultusunda yaratıcı, problem çözen, etkili iletişim kurabilen, takım çalışmaları yürüterek değişimi yönetebilen bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.
Haftanın bir günü sınıf öğretmeni eşliğinde takım oyunu çalışmalarıyla, çocuklarımızın geleceğin yenilikçileri ve liderleri olabilmeleri için ilham vermek, onların yaratıcılıklarını geliştirmek, onları eleştirel düşünme, problem çözme, yenilikçi düşünme, iletişim ve bir takımla birlikte çalışabilme becerileri gibi 21.yüzyıl becerilerinin kazandırılması amaçlanmıştır.
Öğrencilerimizin takım çalışmaları yaparak, verilen problem durumlarına çözüm bulmalarını ve verilen görevi yerine getirmelerini amaçlayan, içerisinde birçok alt beceri içeren bir programdır. Bu becerileri;
- İşbirliği yapma
- Liderliği üstlenme
- Lideri takip etme
- Yaratıcı fikirler üretme
- Takımca çalışma
- Ürün ortaya çıkarma
- Fikrini ifade etme
- Sorun çözme olarak sıralayabiliriz.
Haftanın bir günü bir ders saatinde kurumumuz program geliştirme uzmanlarınca geliştirilen özgün çalışmalarla yaratıcı yazma, okuduğunu anlama, dikkat, akıl yürütme, analiz sentez gibi becerileri kapsayan Paylaşım Koleji’ne özgü çalışmalar yapılmaktadır.
Ortak yaşam alanımız olan okulumuzun düzenini korumak adına BİREYSEL sorumluluk alan SİHİRLİ TEMİZLİK TAKIMI’mız, sınıf ve koridorlarımızda zemin ve dolap temizliğini kontrol ederken havalandırılmasına, panoların düzenine ve geri dönüşüm kutusunun doğru kullanılmasına dikkat ediyor.
Tükenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını amaçlayan ENERJİ TASARRUFU EKİBİ’miz açık gördüğü klimaları, ışıkları ve muslukları kontrol ederek okulumuz ve ülkemiz için gerekli enerji tasarrufunu sağlıyor.
Öğrencilerimiz her gün belirlenen derslerin 20 dakikasında kitap okumaktadır. Paylaşım Koleji öğrencileri her gün kitap okuyarak farklı deneyimler öğrenmekte, kitap okumanın faydalarını kendileri keşfetmektedir.
Özel Paylaşım İlkokulunda nitelikli okuma, okuduklarını anlama ve yorumlama, kelime bilgisinin artması, dil zenginliği kazanma gibi konularda çalışmalar yapılır. Öğrencilerin kitapları sevmeleri, onlarla iyi vakit geçirmeleri, kitapların dünyasına misafir olmaları, kitaplar hakkında sohbet etmeleri gibi alanlarda onlara rehberlik etmek için “Kitap Kurdu Programı” uygulanmaktadır. Öğrencilerin kendi seçip okudukları her kitap öğretmenlerince takip aylık kitap okuma takip çizelgeleri ile aylık okunan kitaplar takip edilmektedir. Belirli sayfada kitap okuması yapan öğrencilerimiz ayın kitap kurdu seçilip fotoğrafı sınıfa asılır. Ayrıca sertifikaları verilir.